Гювечета с гъби и кайма

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф78323610421
09/08/2019
"Има ли класация за най-вкусни гювечета, защото ние имаме едни предвид "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 865
  • Преглеждания за месеца1865
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата е овкусена с чубрица, черен пипер и сол, ако е необходимо. Бекона режем на ситно.

Бланшираните гъби режем на шайби, а изсушените резени от манатарките накисваме в чаша топла вода, за да се хидратират.

Картофите и доматите режем на средни зарчета, а печените чушки на ивици.

В тиган с нагорещено дъно сипваме от мазнината и в нея запържваме за кратко първо бекона, а след него каймата за около 4-5 минути.

Към тях добавяме печурките и манатарките, като сипваме по малко от водата, в която са киснали. Последно добавяме картофените кубчета и доматите. Сместа отстраняваме от котлона и разпределяме на три части.

Кашкавалът и сиренето са нарязани на едри кубчета.

Подреждаме съставките последователно – първо от сместа с каймата, ред е на печената пиперка, поръсваме със сиренето и кашкавала и отново разпределяме равномерно сместа от каймата. Подреждаме отново печена пиперка и поръсваме със сиренето и кашкавала.

Най-отгоре подреждаме ивички печена пиперка, а във всяка от от поставяме резенче печурка. В средата добавяме слайс топено сирене.

Заливаме с останалата гъбена вода. Овкусяваме с черен пипер.

Печем гювечета с гъби и кайма в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.

Десетина минути преди да ги извадим, чукваме яйцата и дозапичаме за 3 минути до готовност.

Аранжираме гювечетата с пресни клонки магданоз.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар