Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Гювечета»Гювечета с гъби и кайма

Гювечета с гъби и кайма

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Гювечета с гъби и кайма
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Има ли класация за най-вкусни гювечета, защото ние имаме едни предвид"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 300 г овкусена
  • гъби - 12 бр., бланширани
  • сушени манатарки - 3 бр.
  • бекон - 3 слайса
  • чушки - 3 бр. печени
  • картофи - 2 бр., средни
  • топено сирене - 3 бр., слайс
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 150 г
  • домати - 3 бр., средни
  • яйца - 3 бр., размер L
  • магданоз - за аранжиране
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • растителна мазнина - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата е овкусена с чубрица, черен пипер и сол, ако е необходимо. Бекона режем на ситно.

Бланшираните гъби режем на шайби, а изсушените резени от манатарките накисваме в чаша топла вода, за да се хидратират.

Картофите и доматите режем на средни зарчета, а печените чушки на ивици.

В тиган с нагорещено дъно сипваме от мазнината и в нея запържваме за кратко първо бекона, а след него каймата за около 4-5 минути.

Към тях добавяме печурките и манатарките, като сипваме по малко от водата, в която са киснали. Последно добавяме картофените кубчета и доматите. Сместа отстраняваме от котлона и разпределяме на три части.

Кашкавалът и сиренето са нарязани на едри кубчета.

Подреждаме съставките последователно – първо от сместа с каймата, ред е на печената пиперка, поръсваме със сиренето и кашкавала и отново разпределяме равномерно сместа от каймата. Подреждаме отново печена пиперка и поръсваме със сиренето и кашкавала.

Най-отгоре подреждаме ивички печена пиперка, а във всяка от от поставяме резенче печурка. В средата добавяме слайс топено сирене.

Заливаме с останалата гъбена вода. Овкусяваме с черен пипер.

Печем гювечета с гъби и кайма в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.

Десетина минути преди да ги извадим, чукваме яйцата и дозапичаме за 3 минути до готовност.

Аранжираме гювечетата с пресни клонки магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: