Пукани люти чушлета (рибки) в сладко-кисел сос

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1488140215215
10/08/2019
"Всяко ястие става още по-апетитно, ако имате под ръка пукани люти чушлета в сладко-кисел сос "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо103 986
  • Преглеждания за месеца26229
  • Преглеждания за седмицата5494
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • люти чушки - 2 кг (рибки)
  • копър - 1 връзка
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер - 1 с.л. на зърна
  • ябълков оцет - 1 литър
  • захар - 1 кг
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лютите чушки и отстранете дръжките. Загрейте скарата и ги пукнете за кратко от двете страни.

Направете сиропа, като сипете оцета и захарта 1:1 в тенджера.

Когато заври изключете котлона и прибавете сол на вкус, опитвайте и определете по ваш вкус.

След като се охлади сиропа добавете ситно нарязания копър и чесъна, който е нарязан на едро.

Чушлетата редете в буркани по ваш избор, но без да се притискат. Колкото повече сладко-кисел сок има, толкова по-добре.

При отварянето на един буркан първо сокът изчезва, защото е невероятно вкусен. Затваряте с капачки и оставяте без да варите.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Георгиева
Опитайте тази пропорция за соса и ще останете очаровани от вкуса като цяло на рибките. Когато я направих за първи път се влюбихме в тази рецепта. Опитайте! :)
5
0