Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Задушен зелен боб с картофи

Задушен зелен боб с картофи

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Задушен зелен боб с картофи
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вкусна зеленчукова гозба, подходяща за малки и големи, с познат и обичан вкус"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 400 гр., бланширан
  • картофи - 5 бр., средни
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • зеленчуков бульон - 400 мл.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • корени от магданоз - 3 бр., пресни
  • магданоз - пресен за поръсване
  • растителна мазнина - 3 - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият фасул е почистен и предварително бланширан в подсолена вода. Така неговата термична обработка се скъсява.

Лука и морковите почистваме и нарязваме на средни кубчета.

В тенджера с нагорещена мазнина сотираме лука и моркова, като прибавяме 2-3 с.л. от зеленчуковия бульон.

Температурата е умерена и съдът е с капак, за да се задушават зеленчуците. Прибавяме корените от магданоза, цели скилидки чесън и червения пипер.

След като зеленчуците омекнат, добавяме зеления фасул и картофите, заливайки ги с останалия зеленчуков бульон, който държим на топло до котлона.

Овкусяваме с малко сол на вкус / да не забравяме, че фасулът е врял в подсолена вода/ и оставяме ястието да къкри.

15 минути, преди да го отстраним от котлона изсипваме доматено пюре.

Поднасяме задушения зелен фасул с картофи, поръсен с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: