Френска картофена супа

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак11219104
12/08/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо223
  • Преглеждания за месеца223
  • Преглеждания за седмицата77
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бялата част на един голям стрък праз лук. В тенджерка разтопете кравето масло и запържете праза за няколко мин.

Прибавете нарязаните на кубчета картофи и продължете да пържите още 5 мин., като бъркате непрекъснато, за да не загорят картофите. Налейте млякото, бульона, овкусете с черен пипер и сол.

Захлупете съда и варете до омекването на картофите или около 25 мин. Отстранете съда от котлона и пасирайте супата. Подправете със сметаната.

Налейте малко зехтин в тиганче. Запържете нарязаните филийки франзела от двете страни за кратко. Поръсете ги с настърган грюер или пармезан.

Поднесете френската картофена супа топла с препечените филийки, поръсена с магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар