Летен рататуй на фурна

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач183483552
13/08/2019
"Със свежи зеленчуци от градината най-вкусен рататуй се приготвя - опитайте и ще се уверите и сами "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 132
  • Преглеждания за месеца1132
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се обелват на иввици по около 2 см., заедно с тиквичките, лука и чушката се нарязват на едро.

Целината и чесънът се нарязват на ситно. Доматите се настъргват на ренде. Поставят се в тиганче заедно с 2 с.л. зехтин и 2 скилидки чесън и се запържват 5 мин.

Всичко се обърква в тавичка с малко сол и се слага във фурна на 180 градуса.

Залива се зехтинът. След 20 мин се омесва и подравнява. След още 20 мин е готово.

Не забравяйте, че рататуй върви с бяло саламурено сирене.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар