Печено пиле с ябълки

13/08/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо69
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте филето и го нарежете на пържоли. Посолете и поръсете с черен пипер. Загрейте оребрен тиган и изпечете пържолите от двете страни. В тиган загрейте малко олио.

Обелете лука и го нарежете на дребно. Сложете го в тигана. Изчакайте хубаво да се запържи, почти карамелизира.

Сложете чесъна на дребно и след няколко минути и предварително измита, обелена и нарязана на кубчета ябълка.

Изчакайте леко да омекне и налейте виното. След като се изпари алкохолът, налейте бульона. Варете 5 минути и изключете.

Пасирайте соса с пасатора. Върнете на котлона и сложете пържолите вътре. Варете още 5 минути и изключете. Сервирайте веднага, докато е топло.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар