Картофена фритата

13/08/2019
"Време е за фритата, време е за картофена фритата, затова грабвайте вилицата и идвайте да хапнем "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 867
  • Преглеждания за месеца1867
  • Преглеждания за седмицата84
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се режат на малки кубчета или люспи като за тортиля. Слагат се в зехтина с малко сол на умерен до слаб огън, за да омекнат и се запържат.

Добавя се чесънът на тънки филийки, малко преди да са готови картофите и се бърка, за да се сготви всичко равномерно.

Фурната се загрява до 180 градуса, само горен реотан или грил.

Яйцата се разбиват с щипка сол и към тях се настъргва на фино ренде пармезанът, слагат се магданозът, риганът и черният пипер и яйчената смес се излива върху картофите.

Готви се отново на слаб/умерен огън, докато по ръбовете яйцата се втвърдят и побелеят.

Върху фритатата се подреждат тънки кръгчета домат и тогава тиганът се пъха в загрярата фурна, за да се запече и отгоре.

* Подразбира се, че за готвенето на фритата ни е нужен тиган, който да е с огнеупорна дръжка, за да издържи топлината във фурната.

Добър апетит!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар