Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Фритата»Картофена фритата

Картофена фритата

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Картофена фритата
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Време е за фритата, време е за картофена фритата, затова грабвайте вилицата и идвайте да хапнем"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр. средни
  • яйца - 6 бр. XL
  • чесън - 2 скилидки
  • домат - 1 бр. среден
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • пармезан - 30 - 40 г
  • риган - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 - 2 с.л. накълцан
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се режат на малки кубчета или люспи като за тортиля. Слагат се в зехтина с малко сол на умерен до слаб огън, за да омекнат и се запържат.

Добавя се чесънът на тънки филийки, малко преди да са готови картофите и се бърка, за да се сготви всичко равномерно.

Фурната се загрява до 180 градуса, само горен реотан или грил.

Яйцата се разбиват с щипка сол и към тях се настъргва на фино ренде пармезанът, слагат се магданозът, риганът и черният пипер и яйчената смес се излива върху картофите.

Готви се отново на слаб/умерен огън, докато по ръбовете яйцата се втвърдят и побелеят.

Върху фритатата се подреждат тънки кръгчета домат и тогава тиганът се пъха в загрярата фурна, за да се запече и отгоре.

* Подразбира се, че за готвенето на фритата ни е нужен тиган, който да е с огнеупорна дръжка, за да издържи топлината във фурната.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: