Сарми с лапад, булгур и орехи

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач11058282
13/08/2019
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо43
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • лапад - около 50 листа големи
  • булгур - 1 в.ч
  • орехи - 1 к.ч. натрошени
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • джонджен - 1 к.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • олио - 1 ч.л.
  • За заливане
  • вода - 1 в.ч.
  • сол - 1 к.л.
  • олио - 2 с.л.
  • За сервиране
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • червен лют пипер - щипка
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо изчистваме лапада от дебелото стъбло по средата и правим подходящи парчета за сарми, след това ги заливаме с гореща вода, държим ги една минута и ги вадим в тава. Започваме да приготвяме плънката.

В една малка тенджера слагаме малко олио, след това добавяме булгур и три чаши вода, чакаме булгурът да набъбне. След като набъбне добавяме натрошените орехи, сол и другите подправки, разбъркваме хубаво.

След като плънката е готова завиваме сармите една по една и ги редим в една тенждера, на която в дъното сме сложили стъблата на лапада, за да не изгори долната част на сармите.

Смесваме вода със сол и олио и заливаме сармите, покриваме с една чиния, затваряме с капак и слагаме на котлона за един час на слаб огън. Сервираме с кисело мляко с чесън и лют червен пипер.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар