Сарми с лапад, булгур и орехи

Н.АкифоваН.Акифова
Готвач
208
127
494
1
13/08/2019
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо195
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо изчистваме лапада от дебелото стъбло по средата и правим подходящи парчета за сарми, след това ги заливаме с гореща вода, държим ги една минута и ги вадим в тава. Започваме да приготвяме плънката.

В една малка тенджера слагаме малко олио, след това добавяме булгур и три чаши вода, чакаме булгурът да набъбне. След като набъбне добавяме натрошените орехи, сол и другите подправки, разбъркваме хубаво.

След като плънката е готова завиваме сармите една по една и ги редим в една тенждера, на която в дъното сме сложили стъблата на лапада, за да не изгори долната част на сармите.

Смесваме вода със сол и олио и заливаме сармите, покриваме с една чиния, затваряме с капак и слагаме на котлона за един час на слаб огън. Сервираме с кисело мляко с чесън и лют червен пипер.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар