Прясно зеле със свинско месо

Hristo-Y-MoniHristo-Y-Moni
Чирак
57
465
225
199
13/08/2019
"Влюбени сме в комбинацията свинско със зеле, като в по-топлата част от годината го предпочитаме с прясно зеле "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 918
  • Преглеждания за месеца495
  • Преглеждания за седмицата323
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • зеле - 1 малка глава
  • свинско месо - 500 г нарязано на парчета
  • домати - 3 - 4 бр. или консерва
  • дафинов лист
  • чубрица
  • червен пипер
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържвам месото в мазнина до зачервяване. Нарязаната зелка слагам при месото, сипвам малко бульон или вода.

Добавям нарязаните на едро домати, сол, чубрица и дафинов лист.

Варя до готовност на месото.

Прехвърлям всичко в тава, изваждам с решетъчна лъжица, за да се изцежда течността. Поръсвам хубаво с червен пипер, ако е нужно сипвам още мазнина, обичам го по-мазничко.

Запичам на фурната до апетитен загар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар