Начин на приготвяне
Измиваме и обелваме картофите, режем картофите на малки кубчета, това повтаряме и с патладжана.
Взимаме голяма тенджера, слагаме вътре мазнина и запържваме каймата с лука, след като се запържи каймата, добавяме картофите и патладжана, запържваме добре (като се запържи патладжанът, се смесва със съставките, тоест се разтопява по-голямата част и остава вкусът).
После слагаме вътре брашно, сол и подправките, доливаме две водни чаши вода.
Изливаме сместа в подходяща тава за печене и печем мусаката във фурната за един час на 170°C.
Отгоре правим заливката за мусака, като се изпече, и слагаме на фурната за още 15 минути.
Сервираме мусаката с патладжан, кайма и картофи топла с кисело мляко и пипер.