Нисковъглехидратна мусака

Румяна С.Румяна С.Новак482775
14/08/2019
"Преди ни плашеха с торбалан, а сега с въгрехидратите - затова за всички вас - вкусна нисковъглехидратна мусака "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 195
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно лука, чесъна и морковите и ги задушаваме на тиган в малко зехтин. Избираме най-дълбокия ни тиган, поради многото съставки.

Добавяме каймата, разбъркваме често, докато не стане на трохи и смени цвета си.

Тиквичките предварително сме измили и нарязали на кубчета. Добавяме ги и тях към каймата и зеленчуците, разбъркваме.

Овкусяваме с подправките, разбъркваме.

Доматеното пюре добавяме накрая, преди да махнем тигана от котлона. Задушавали сме всичко около 15-20 минутки.

Изсипваме продуктите в подходяща тава, поръсваме малко сол отгоре и печем в преварително загрята фурна на 180 градуса в режим вентилатор за около 20 мин., като през това време разбъркваме два пъти.

Правим си заливката: разбиваме яйцата и добавяме кисело мляко, разбъркваме добре до получаване на хомогенна смес.

Добавяме заливката след 20 минути печене и печем още 10-тина с нея.

Бон Апети!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар