Начин на приготвяне
Нарязваме на ситно лука, чесъна и морковите и ги задушаваме на тиган в малко зехтин. Избираме най-дълбокия ни тиган, поради многото съставки.
Добавяме каймата, разбъркваме често, докато не стане на трохи и смени цвета си.
Тиквичките предварително сме измили и нарязали на кубчета. Добавяме ги и тях към каймата и зеленчуците, разбъркваме.
Овкусяваме с подправките, разбъркваме.
Доматеното пюре добавяме накрая, преди да махнем тигана от котлона. Задушавали сме всичко около 15-20 минутки.
Изсипваме продуктите в подходяща тава, поръсваме малко сол отгоре и печем в преварително загрята фурна на 180 градуса в режим вентилатор за около 20 мин., като през това време разбъркваме два пъти.
Правим си заливката: разбиваме яйцата и добавяме кисело мляко, разбъркваме добре до получаване на хомогенна смес.
Добавяме заливката след 20 минути печене и печем още 10-тина с нея.
Бон Апети!