Ориз на фурна с месо от консерва

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор264841642
15/08/2019
"Стига да имате под ръка месо от консерва, ястието става готово за има-няма 30 минути "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо330
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука, морковите и чушката на ситно.

Загрейте олиото и ги задушете с малко вода, докато лукът омекне.

Щом водата се изпари и остане само на мазнина, прибавете ориза, който предварително сте измили много добре. Запържете го, докато стане прозрачен.

Налейте 1 ч.ч. топъл зеленчуков бульон и 1 ч.ч. топла вода и разбъркайте.

Добавете нарязани на ситно магданоз и джоджен, както и подправките на вкус.

Гответе на слаб котлон около 10 минути, докато оризът поеме всичката течност, като разбърквате периодично.

Подмажете с малко олио тава и наредете консервираното месо. Върху него изсипете ориза, като се стремите да го покрие. Това месо вече е минало термична обработка и не е добре да е на повърхността, защото ще стане много сухо. По този начин пилето с ориз или свинското с ориз на фурна остава сочно и крехко.

Налейте още една чаша топла вода и сложете ястието да се пече в загряна фурна на 200 градуса за 30-40 минути - до готовност на ориза.

Поднесете ориза с месо поръсено със ситно нарязан пресен магданоз.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар