Лесно ризото с кафяв ориз и калмари

ЖГеоргиеваЖГеоргиеваПомощник Готвач99
15/08/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо109
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и се оставя да се накисне за няколко часа. Кафявият ориз е по-твърд и се сваря по-трудно. Накисването му значително ще ускори процеса на готвене.

С три чаени чаши подсолена вода сварете ориза, докато водата се изпари. Снемете от котлона и оставете 10 минути под капак.

Докато се вари оризът, добре почистете калмарите, нарежете тубите на шайби и в подмазнен със зехтин тиган изпечете от двата края.

Настържете пармезана и кашкавала в ориза. Пуснете бучка масло да се разтопи и сервирайте с калмарите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар