Заешка супа със зеленчуци

ГеновеваГеновеваЧирак61115189
15/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо257
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешките дреболии и месото се сваряват, като първата вода се изхвърля. След това се припенва при нужда.

Дреболиите се режат на кубчета, а месото се разкъсва на дребни парчета. Бульонът се прецежда.

Лукът се запържва в сгорещено олио, добавя се морковът, картофите и чушката и се задушават и те. Когато поомекнат зеленчуците, добавяме отделения бульон, доливаме с вода, докато се напълни тенджерата и оставяме да заври.

Добавяме дреболиите и месото към врящия бульон. Оставяме супата така да поври за 10 минути.

След това добавяме фидето и оставяме за още около 5 минути или до готовност на фидето.

Изключваме заешката супа и овкусяваме със сол, черен пипер, чубрица и пресен магданоз.

След като заешката супа поизстине, приготвяме застройката, като разбиваме яйцето и киселото мляко и добавяме към тях от топлата супа.

Когато застройката се темперира и я добавяме към супата, разбъркваме.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар