Пица с пиле и пъдпъдъчи яйца

15/08/2019
Приготвяне18 мин.
Готвене18 мин.
Общо36 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо128
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • Тесто
  • брашно - 400 г
  • вода - 230 мл
  • зехтин - 30 г
  • мая - 20 г жива или 7 г суха
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • Плънка
  • пилешки гърди - 200 г
  • доматен сос за пица - 6 - 7 с.л. пълни
  • пъдпъдъчи яйца - 10 - 12 бр.
  • босилек - 3 щипки сушен
  • моцарела - около 200 г полузряла, настъргана
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. От посочените продукти замесете гладко и еластично тесто за пица. Набрашнявайте плота, докато месите, за да не ви лепне в началото.

2. Оставете тестото да втаса в намазнена със зехтин купа за 30-40 минути или докато удвои обема си.

3. Разточете на две кръгли или правоъгълни тънки пици, може и една цяла, голяма.

Намажете с доматен сос, поръсете със босилек и моцарела и разпределете малки парченца пилешко месо. Чукнете пъдпъдъчите яйца небрежно отгоре и посолете. Може да напръскате и малко зехтин върху пицата.

4. Изпечете домашната пица на 190 градуса в предварително загрята фурна, докато видите, че по ръбчетата покафенее, а пилето е побеляло и яйцата са напълно готови.

Поднесете пицата с пиле и пъдпъдъчи яйца топла.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар