Класически еклери - стъпка по стъпка

17/08/2019
"Лесно ще се превърнете в майстори на еклерите с тази изпитана рецепта за приготвянето им "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо680
  • Преглеждания за месеца200
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. В тенджера сложете прясното мляко, водата и олиото.

2. Изчакайте да заври.

3. Махнете от котлона и вземете дървена лъжица.

4. Добавете брашното.

5. Бъркайте, докато получите хомогенно тесто.

6.Счупете едно от яйцата.

7. Бъркайте, докато сместа поеме изцяло яйцето.

8. Добавете второто яйце. Разбъркайте отново до пълното усвояване. Постъпете по същия начин и с останалите яйца до изчерпване на количествата.

9. Прехвърлете тестото за еклери в пош с накрайник.

10. Вземете тавичка за печене и застелете с хартия за печене.

11. Шприцовайте еклерите на разстояние, защото при печене се надуват.

12. Загрейте фурната на 170- 180 градуса.

13. Печете еклерите около 30 мин или до готовност.

14. Извадете класическите еклери и оставете да изстинат напълно.

*Напълнете готовите еклери по рецептата стъпка по стъпка по желание. Може да направите ванилов, яйчен или да ползвате готов крем нишесте.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар