Традиционни италиански еклери

18/08/2019
"Да имаш рецептата за тези еклери и да не ги опиташ, е като да отидеш в Рим и знаете онази приказка за папата "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 097
  • Преглеждания за месеца639
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • брашно - 130 г
  • вода - 65 мл
  • прясно мляко - 65 мл
  • краве масло - 60 г
  • яйца - 4 бр.
  • захар - щипка
  • сол - щипка
  • за пълнежа
  • сметана - 300 мл
  • пудра захар - 2 - 3 с.л.
  • за топинга
  • черен шоколад - 100 г /100%/
  • сметана - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете прясното мляко, водата, маслото, захарта и солта.

Изчакайте да заври и махнете от котлона.

Добавете брашното, като бъркате с дървена лъжица до хомогенно тесто.

Добавете яйцата едно по едно, като бъркате, без да спирате до пълното усвояване. Прехвърлете в пош с накрайник.

Шприцовайте малки розички на разстояние в тава, застлана с хартия за печене.

Загрейте фурната на 170 градуса и печете до готовност еклерите.

Извадете профитеролите и оставете да изстинат.

Разбийте сметаната и напълнете пош с накрайник.

В касерола сложете сметаната и шоколада на котлона. Изчакайте да заври и махнете от котлона. Бъркайте с дървена лъжица до хомогенна смес.

С нож разрежете италианските еклери на две. Напълнете с разбитата сметана и полейте с шоколада.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Просто разкошни!!Браво!
0
0