Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофи соте»Пресни картофи соте с чесън и копър

Пресни картофи соте с чесън и копър

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Каквото и да ни разправят, ние сме на мнение, че това са най-вкусните пресни картофки, които човек може да опита"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г пресни
  • копър - 1/2 връзка
  • чесън - 4 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и белят, ако са много дребни, не е нужно да ги белите, защото коричката на пресните картофи е много крехка.

След това слагаме картофите в дълбока тенджера и ги слагаме да се сварят в подсолена вода.

Не трябва да са много сварени, просто леко да омекнат или просто казано - да са полусварени. След като са готови картофите, ги прецеждаме и ги режем на големи кубчета, ако има нужда.

Слагаме маслото в дълбок тиган и като се разтопи, добавяме картофите и бъркаме.

Запържваме картофите, докато коричката им стане златиста.

След като картофите са постигнали този цвят, махаме тигана от котлона и овкусяваме със сол, черен пипер, нарязан копър и пасиран чесън.

Объркваме картофите соте добре.

Сервираме пресните картофи соте с чесън и копър топли с чаша студена бира.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: