Тарталети с боровинки и франчипан от кашу

17/08/2019
"Когато човек иска да подари усмивки на хората, които обича, той им приготвя Тарталети с боровинки, да си знаете "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо579
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • Крем и пълнеж
  • захар - 80 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • сметана - 70 мл течна, сладкарска, неподсладена
  • жълтъци - 2 бр. от големи яйца
  • нишесте - 35 г натурално царевично
  • масло - 10 г
  • ванилова захар - 1 с.л.
  • боровинки - 150 г пресни
  • Франчипан от кашу
  • кашу - 70 г сурово
  • захар - 70 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • масло - 50 г разтопено
  • бадемов екстракт - 15 капки натурален (или 1 горчив бадем)
  • ром - 1 капачка тъмен
  • белтъци - 1 бр. за намазване при печене
  • Тесто
  • брашно - 250 г
  • пудра захар - 100 г
  • масло - 110 г стайна температура
  • яйца - 1 бр. М
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Първо, пригответе крема за тарталетите, за да има време да изстине.

Загрейте млякото със захарта и сметаната на умерен огън, като внимавате да не кипне.

Разбийте жълтъците със ваниловата захар и нишестето, за разреждане може да капнете малко мляко.

Налейте ги към млякото на котлона , намалете огъня и бъркайте до сгъстяване на крема около 7 минути.

Сипете в съд и покрийте с прозрачно домакинско фолио, така че да прилепва за крема, за да не се образува твърда коричка. Така го оставете да изстива, докато приготвите всичко останало.

2. За тестото смесете всички продукти и омесете до гладкост. Късайте топчета, 8-10 на брой, слагайте ги във формички за тарталети с диаметър 10-11 см, предварително намазнени, и разстилайте с пръсти, докато се покрият равномерно дъното и стените на формата. Надупчете с вилица дъното, за да не се повдига при печенето и приберете за 10-15 минути във фризер. През това време загрейте фурната до 180 градуса и се заемете с франчипана.

3. За него сложете всички продукти в блендер и смелете не на абсолютна каша, а да се виждат миниатюрни парченца.

4. Готовите тарталети изпечете за около 12-15 минути или докато почервенеят по краищата, оставете да поизстинат и извадете от формите. Подредете ги в тавичка, покрита с хартия за печене, и във всяка сложете по лъжица франчипан, докато го изчерпате. Намажете отгоре с разбит белтък и запечете във фурната за 3-4 минути.

5. Отново оставете тарталетите да изстинат и напълнете със крема. За да е гладък и да стои красиво, е добре да го пуснете да се завърти в нутри блендер и после или да го разпределите с лъжица, или да напълните в пош с гладък накрайник, да го оставите за няколко минути в хладилник и тогава да шприцовате кремчето.

6. Подредете боровинките върху крема, поръсете тарталетите с боровинки и франчипан от кашу с пудра захар и поднесете тези вълшебни тарталети.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар