Омлет от белтъци и извара за трениращи

17/08/2019
"Ако сте се заели сериозно с правенето на перфектното тяло - този омлет е специално за вас "
Приготвяне5 мин.
Готвене6 мин.
Общо11 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо506
  • Преглеждания за месеца157
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • белтъци - 3 бр. от големи яйца
  • извара - 100 г обезмаслена
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • сол - 1 - 2 щипки
  • магданоз за поръсване
  • домат - 1 бр. за гарниране
  • зехтин - около 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват със солта докато се образуват едри мехурчета. Слага се изварата и черният пипер и всичко се разбърква до еднородност.

Загрява се тиган с незалепващо покритие със една-две лъжици от зехтина.

Сместа за омлета се изсипва и огънят леко се редуцира. Когато се запече добре от едната страна, се обръща върху чиния внимателно и се запича и от другата.

Може да се сгъне по желание, но внимателно отново, защото е твърде крехък.

Готовият омлет от белтъци се плъзва в чиния и се гарнира с домат нарязан на тънки шайби с поръска от магданоз, зехтин и едра люспеста сол.

Ястието е бедно на мазнини и богато на белтъчини, което го прави идеално за спортисти, трениращи и хора, които държат да се грижат за своето здраве.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар