Начин на приготвяне
В тиган разтопяваме кравето масло и запържваме гъбите, нарязани на филийки.
Прибавяме киселите краставички, нарязани на жулиени, и малко от саламурата им.
Щом поизври течноста, добавяме сварения телешки език (нарязан на филийики 0.3 мм). Накрая се слага и топеното сирене.
Овкусяваме с пикантината и черният пипер.
Щом се разтопи топеното сирене, прехвърляме от тигана в порцеланова дълбока чиния или сахан. Настъргваме кашкавал отгоре и слагаме в парти грил или фурна да се запече.
Сервирайте вълшебно вкусното мезе веднага с чаша любимо питие.
Да ви е вкусно и наздраве!
Бележка: Маринатата от киселите краставички придава на мезето с телешки език вълшебния вкус! Не я пренебрегвайте!