Домашни питки за бургери

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор268841652
19/08/2019
"Ако ще правите домашни бургери, направете ги както трябва - започнете с питките "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо316
  • Преглеждания за месеца186
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 450 г
  • мая - 1 ч.л. (суха)
  • вода - 200 мл
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • масло - 40 г (може и олио)
  • за намазване
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете водата и разтворете в нея маята и захарта. Разбъркайте и покрийте съда с кърпа. Оставете на топло за 10 минути, докато маята се активира.

Пресейте брашното и добавете към него солта. Разбъркайте и направете кладенче. Към тях добавете маята, разбито 1 яйце и разтопеното масло (олио). Замесете меко и еластично тесто.

Намажете го с малко олио и оставете да втаса докато удвои обема си, за около 30-40 минути.

Готовото тесто разделете на 8 равни части. Оформете ги на питки и поставете в тава, застлана с хартия за печене на разстояние една от друга. Оставете отново да втасат за 20 минути.

След това ги намажете с четка с малко зехтин. Печете в загряна фурна на 190 градуса за около 20 минути.

Охладете върху решетка и направете на близките си страхотни бургери.

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар