Апетитка с чорбаджийски чушлета

19/08/2019
"Каквото и да има на трапезата, не сядаме без домашна апетитка с леко пикантни чорбаджийски чушлета "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 917
  • Преглеждания за месеца2880
  • Преглеждания за седмицата128
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Не съм записала точни количества на продуктите, защото всеки може да ги дозира според вкуса си - с повечко чушки, с по-малко.

Чорбаджийските чушки нарязвам на парчета и с няколко люти чушлета запържвам за кратко, след което ги отделям.

В голяма тава слагам смлените домати и изварявам, когато се сгъстят, прибавям нарязаните печени червени чушки, чесъна и къкри 15 минути.

След това прибавям чорбаджийските чушки, солта, захарта. Оставям апетитката да къкри още 10 минути, свалям от котлона и поръсвам с накълцан магданоз.

Мазнината слагам на два пъти, за да се поеме апетитката добре и да не излиза на повърхността.

Сипвам апетитката с чорбаджийски чушки в буркани и стерилизирам 10 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар