Селска телешка чорба

20/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо554
  • Преглеждания за месеца291
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се нарязва на кубчета и се запържва, докато промени цвета си.

Добавя се една нарязана глава лук. Налива се една водна голяма чаша топла вода и се затваря с капак. Посолява се.

Така се задушава около 20 мин, след което се добавя още вода и се оставя да поври месото.

Когато месото е полуготово, се прибавя нарязаният зелен боб и нарязаните на кубчета картофи. Ако има нужда, се долива с вода.

Оставя се под похлупак до готовност на месото и зеленчуците.

Пет-десет минути преди да е готова телешката супа, се добавя фидето. След което се дърпа от котлона, поръсва се с девесил и се оставя около десеттина минути да изстине.

През това време се прави застройката, като яйцето се разбива с киселото мляко в дълбока купа. Към него се прибавят два-три черпака супа и се бърка енергично.

Всичко се изсипва в тенджерата при останалата селска телешка чорба и се разбърква.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар