Телешко с ориз и гъби

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Телешко с ориз и гъби
Снимка: Габриела
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Изпитана и много сполучлива рецепта за телешко месо, която с удоволствие споделяме с вас приятели"

Необходими Продукти

  • растително масло - 2 с.л.
  • телешко месо - 1 кг без кости
  • гъби - 500 г
  • чесън - 2 скилидки
  • басмати ориз - 1 ч.ч. или обикновен дългозърнест
  • телешки бульон - 2 ч.ч.
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • олио - 1 ч.л. тъмно сусамово или растително масло
  • лук - 1 глава
  • бял пипер
  • черен пипер
  • сол
  • подправки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото на тънки ленти, гъбите на дребно, скилидките чесън и лука на ситно.

Сварете ориза.

След това загрейте растителното масло в тиган на средно силен огън и добавете телешкото месо. Разбърквайте от време на време, докато покафенее до готовност.

Успоредно с това сложете лука и чесъна да се запържат до златисто в друг тиган. Добавете гъбите и разбърквайте често, докато гъбите не станат готови. Овкусете.

Смесете в бульона соса Уорчестър, сусамовото олио и белия пипер.

Загрейте до кипване и намалете силата на котлона. Сложете телешкото и гъбите при бульона и оставете да покъкри до 15 мин с капак върху тиганчето.

Може и без да го разбърквате яхнията.

*Ако желаете, може да сложите и ориза при телешкото и гъбите или да си го слагате отделно.

Аз лично предпочитам отделно това телешко с ориз и гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: