Моето пълнено пиле с гъби

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Моето пълнено пиле с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Майсторите така правят пиле - хем пълнено, хем печено"

Необходими Продукти

  • пиле - 1.1/2 кг
  • гъби - 250 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • ябълки - 1 бр. магданоз
  • черен пипер
  • джоджен - задължителен за рецептата /пресен/
  • бяло вино - 100 г
  • ориз - 1/2 к.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, запържваме ориза в краве масло, да стане стъклен, добавяме гъбите, нарязани на филийки.

Следва нарязаният зелен лук, джоджен, черен пипер, индийско орехче/ малко/, нарязаната на кубчета ябълка, добавяме виното.

Следва задушаване около две-три минути /докато оризът малко набъбне/.

Пълним пилето, което е предварително осолено с черно пиперче и краве масло, намазано отвътре и отвън.

Слагаме розмарин върху пълненото пиле при печене.

Това пълнено пиле с гъби става невероятно вкусно! Опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: