Телешки шол, задушен с чесън

Ivi  VaccaIvi Vacca
Готвач
248
2k
677
608
21/08/2019
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 675
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвям, като първо запържвам/запечатвам телешкото, нарязано на кубчета - в сгорещеното масло за 5-10 минути добавям лука, виното, доматите и чесъна /нарязан ситно/, черния пипер, целина /половина от връзката /дафиновия лист.

Доливам вода 200 мл и на слаб котлон в тенджера под налягане варя 40 минути.

Когато сложа месото да се вари, пускам фурната и слагам една средна тиква /издълбана/ да се пече за около 40 минути, овкусявам с черен пипер, сол, мащерка /може и без нея/.

След като телешкият шол и тиквата са готови, пълния тиквата с телешкото, запичам още 15-20 минути.

Много вкусна става тиквата, поема ароматите и е много балансирана рецепта за телешки шол, задушен с чесън.

Добър апетит!

Комбиниран двустранен чук за крехко месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар