Начин на приготвяне
Приготвям, като първо запържвам/запечатвам телешкото, нарязано на кубчета - в сгорещеното масло за 5-10 минути добавям лука, виното, доматите и чесъна /нарязан ситно/, черния пипер, целина /половина от връзката /дафиновия лист.
Доливам вода 200 мл и на слаб котлон в тенджера под налягане варя 40 минути.
Когато сложа месото да се вари, пускам фурната и слагам една средна тиква /издълбана/ да се пече за около 40 минути, овкусявам с черен пипер, сол, мащерка /може и без нея/.
След като телешкият шол и тиквата са готови, пълния тиквата с телешкото, запичам още 15-20 минути.
Много вкусна става тиквата, поема ароматите и е много балансирана рецепта за телешки шол, задушен с чесън.
Добър апетит!