Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Цяла ципура с чери домати

Цяла ципура с чери домати

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Цяла ципура с чери домати
Снимка: Анелия Терзиева
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Съвършенството е в контрастите - сладки доматки, солена риба и едно чудно ястие, приготвено лесно"

Необходими Продукти

  • ципурa - 3 бр.
  • чери домати - 200 гр микс от
  • босилек - 1/2 връзка пресен
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме почистената риба със сол и черен пипер.

Поставяме ципурата върху хартия за печене. Добавяме зехтин, скилидките чесън и листата босилек.

Накрая слагаме чери доматите.

При печене те се карамелизират и сладостта им кореспондира много добре с натуралния солен вкус на рибата.

Печем, докато рибата хване златиста коричка и доматите се разпукат.

Поднасяме цялата ципура с чери домати със зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: