Пиле-кавърма във фурна

21/08/2019
"Не се облизвайте, а си запишете рецептата и го опитайте - няма да намерите по-вкусно пиле-кавърма от това "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 106
  • Преглеждания за месеца695
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кавърма

Начин на приготвяне

Предварително сварете пилешките бутчета и ги обезкостете. Прецедете пилешкия бульон.

Обелете лука и го нарежете на ситно. Почистете моркова и го настържете на едро ренде. Почистете чушката от семенната част и я нарежете на малки ивици.

В тава за печене сложете олиото и лука. Сложете тавата в загрята фурна и гответе до омекване на лука.

Прибавете моркова и чушката, гответе още 3-4 минути, като разбърквате от време на време.

Прибавете червения пипер и гъбите, добавете пилешкия бульон.

Овкусете със сол, черен пипер и зеленчукова подправка. Сложете обезкостеното пилешко месо.

Добавете доматеното пюре. Разбъркайте добре и запечете до готовност кавърмата - течността трябва да изври и ястието да остане на мазнина.

Готовата пилешка кавърма във фурна поръсете със свеж магданоз и поднесете.

Ръчно изработена керамична чиния ф30
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Ръчно изработена керамична чиния ф30
12.99 лв.
Виж ››

Каквото и да приготвите, със сигурност ще бъде още по-вкусно, когато сте го подправили с любов и сте го поднесли в ръчно изработена керамична чиния.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар