Пиле-кавърма във фурна

21/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 970
  • Преглеждания за месеца4052
  • Преглеждания за седмицата167
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително сварете пилешките бутчета и ги обезкостете. Прецедете пилешкия бульон.

Обелете лука и го нарежете на ситно. Почистете моркова и го настържете на едро ренде. Почистете чушката от семенната част и я нарежете на малки ивици.

В тава за печене сложете олиото и лука. Сложете тавата в загрята фурна и гответе до омекване на лука.

Прибавете моркова и чушката, гответе още 3-4 минути, като разбърквате от време на време.

Прибавете червения пипер и гъбите, добавете пилешкия бульон.

Овкусете със сол, черен пипер и зеленчукова подправка. Сложете обезкостеното пилешко месо.

Добавете доматеното пюре. Разбъркайте добре и запечете до готовност кавърмата - течността трябва да изври и ястието да остане на мазнина.

Готовата пилешка кавърма във фурна поръсете със свеж магданоз и поднесете.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар