Мляко с ориз и сметана

Hristo-Y-MoniHristo-Y-Moni
Чирак
57
468
225
204
21/08/2019
"То и баба може да направи мляко с ориз, но я добавете сметана да видите за какъв чудесен десерт става дума "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 233
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сутляш

Начин на приготвяне

Сипвам прясното мляко в тенджера и го кипвам. Като почне да ври, сипвам ориза, задължително избирам хубав кръгъл ориз, който пуска нишесте, не дълъг, не басмати, не ориз за паеля.

Варя на слаб огън, като разбърквам много често. И така до пълното увиране на ориза, което отнема около 25 минути.

След това слагам захарта и варя, докато започне да се сгъстява, това значи, че оризът е усвоил захарта. Отнема около 15-20 минути.

Като се сгъсти със захарта, слагам 200 мл течна сметана и варя още 20 минути на тих огън, докато стане на млечен крем.

Сутляшът се сгъстява още, но не бива да е много гъсто, защото като изстине, се стяга пак.

Така че преценявам, като изстине, да бъде хубав нежен кадифен крем с ориз.

За нас млякото с ориз и сметана е перфектно така по моя начин и с канелата е направо чудесен!

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар