Здравословни хлебчета с брашно от елда

21/08/2019
"Никой не е по-голям от хляба, затова не се лишавайте от него, независимо от диетата ,просто го заменете с някой по-здравословен "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 490
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Хлебчета

Начин на приготвяне

Смесете брашното, чукнете яйцето. Прибавете киселото мляко, маята, солта, захарта и зехтина.

Разбъркайте с лъжица и добавете около 1 ч.ч. топла вода.

Замесете тесто.

Ако е необходимо, добавете още вода.

Покрийте тестото с кърпа и го оставете за около час. Този тип тесто втасва по-трудно.

Когато тестото се отпусне, накъсайте топчета и оформете малките питки.

Намажете тава с незалепващо дъно със зехтин и подредете хлебчетата.

Оставете ги така още около 15 минути.

Изпечете хлебчетата с брашно от елда в загрята фурна до 200 градуса до кафеникав загар

Професионален нож за хляб
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за хляб
24.60 лв.
Виж ››

Когато се храните, ще ви е по-сладко с перфектно нарязани филийки хляб, а такива ще имате с професионалния нож за хляб. Той е подходящ за рязане на тестени изделия и продукти с хлъзгава повърхност като цитруси, домати, чушки и други. Професионалният нож за хляб е пръв помощник в кухнята!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар