Пухкави панирани филийки

22/08/2019
"Ако знаем, че за закуска ще има от тези пухкави панирани филийки, ще станем още преди будилника да зазвъни "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 961
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • хляб - 350 г на филийки (половин)
  • За панировката
  • кисело мляко - 500 г
  • сода - 1 кафена лъжичка
  • яйца - 3 бр. размер М (по 50 грама)
  • брашно - около 200 г, консистенция като за кексово тесто, една идея по - рядко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбъркват киселото мляко със содата, след което се прибавят яйцата и брашното, до получаване на хомогенна маса.

Загрява се олио в тиган и филийките, разрязани на половини, се потапят в сместа, след което се изпържват от двете страни.

Излизат точно 16 панирани филии половинки, или 8 цели филии.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 22 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 22 см
29.85 лв.
Виж ››

Имате котлон - ние имаме тиган за него. Гответе с песен на уста заедно с тигана с двойно дъно, който ще се погрижи за уникалния вкус на всяко ястие!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар