Пухкави панирани филийки

22/08/2019
"Ако знаем, че за закуска ще има от тези пухкави панирани филийки, ще станем още преди будилника да зазвъни "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 205
  • Преглеждания за месеца4648
  • Преглеждания за седмицата4357
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • хляб - 350 г на филийки (половин)
  • За панировката
  • кисело мляко - 500 г
  • сода - 1 кафена лъжичка
  • яйца - 3 бр. размер М (по 50 грама)
  • брашно - около 200 г, консистенция като за кексово тесто, една идея по - рядко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбъркват киселото мляко със содата, след което се прибавят яйцата и брашното, до получаване на хомогенна маса.

Загрява се олио в тиган и филийките, разрязани на половини, се потапят в сместа, след което се изпържват от двете страни.

Излизат точно 16 панирани филии половинки, или 8 цели филии.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар