gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Печени свински котлети на фурна

Печени свински котлети на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k31k15k15k11
Печени свински котлети на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
23/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Днешната лекция за лакомници е на тема Как да приготвим перфектните свински котлети на фурна - поканени сте да се присъедините"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 4 бр. 1.5 см. дебелина
  • червено вино - 300 мл
  • домати - 1 бр. сочен, добре узрял
  • лук - 1/2 глава
  • черен пипер - 1 ч.л. или на вкус
  • кимион - 2 ч.л. или на вкус, на зрънца
  • мащерка - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • зехтин - около 5 - 6 с.л.
  • кафява захар - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тъй като свинските котлети не са от най-мазните части на едно прасе, се налага да се мариноват добре, за да станат крехки.

Слагат се в намазнена със зехтин тавичка, поръсват се със черния пипер, захарта, кимиона, още зехтин и мащерката. Покриват се с нарязания на тънки полумесеци лук и отгоре се настъргва един хубав сочен домат.

Всичко това се залива с виното, по възможност качествено вино.

Покрива се със стреч фолио и се оставя в хладилник за 1 денонощие.

Маринованите котлети се изваждат на стайна температура за 30-40 минути.

Фурната се загрява до 200 градуса и тавичката се пъха вътре както си е, с марината, може само да се ръсне още малко зехтин и сол. По принцип солта обичам да слагам накрая, за да не извлича соковете от месото, затова и не добавям в маринатата.

Пече се на тази температура 15 минути и после се намаля до 180 градуса за още 35 минути. Ако вашите котлети са по-тънки, редуцирайте времето, за да не ги пресушите.

Готовите свински котлети са с приятен тъмнорозов цвят отвън, но отвътре са си белички. Невероятно ароматни и вкусни.

Поднесете ги със свежа салата или картофки и им се насладете на воля.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: