Фритата по испански

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор267841652
24/08/2019
"Най-вкусната фритата се прави в Испания и спор по този въпрос просто не може да има "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 445
  • Преглеждания за месеца558
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите до готовност. Охладете, обелете и нарежете.

Нарежете лука на кръгчета, а чушките на дребни кубчета.

Загрейте олиото и запържете в него лука за 2-3 минути. След това добавете чушките.

Гответе и тях за няколко минути, като разбърквате периодично. Накрая прибавете нарязаните картофи, сол и черен пипер. Щом картофите се запържат до златисто прехвърлете всичко в намазана с масло тавичка.

Разбийте яйцата и прибавете към тях нарязана на ситно шунка и сол на вкус.

Залейте запържените зеленчуци и сложете да се пече в загрята фурна на 200 градуса за 12-15 минути.

След изпичане настържете кашкавал или сирене върху горещата Фритата по испански.

По желание може да запечете кашкавала за още 5 минути и да гарнирате фритатата с няколко чери домата.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Със сигурност това ястие става много вкусно и ще го опитам някой път, но бих искала да попитам кое по-точно му е испанското?
Обожавам испанската кухня и затова ми стана интересно :) Извинявам се предварително ако въпросът ми е неуместен.
Поздрав,
Дани.
0
0
Росица Петрова
Приготвих това ястие по рецепта със същото наименование. Съжалявам, ако съм ви подвела. Ако админите преценят, нека сменят името на рецептата. Не познавам добре испанската кухня, просто ми допадна и реших да я пробвам.
0
0