Супа от патешко бутче

23/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене85 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо214
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе хубав концентриран бульон от почистените и разполовени една глава лук, три скилидки чесън, единия стрък целина, пащърнака, по-голямата част от магданоза и два големи моркова.

Към тях сложете и патешката мас и малко сол. Варете на умерен огън 35-40 минути.

Ако ползвате пресни патешки бутчета, сварете и тях в бульона докато са готови напълно. Извадете ги, обезкостете, а течността прецедете.

Останалите зеленчуци накълцайте на ситно. Аз обичам да смилам лука, целината и домата, а моркова да режа на малки кубчета.

Запържете ги в олиото до омекване със малко сол.

Налейте бульона и долейте с вода, ако е нужно. Прибавете обезкостените и накълцани на ситно патешки бутчета, наситнен магданоз, розмарин и черен пипер и варете всичко заедно 15 минутки. Ако обичате супата с добавен ориз го сложете и него, за да се свари през това време, а ако обичате с фиде го прибавете чак накрая, защото става бързо.

Дръпнете супата от огъня и оставете леко да поизстине.

Разбийте жълтъците с малко сол и киселото мляко. Към тях добавете два - три черпака от бульона, за да се уеднаквят температурите. Върнете сместа в патешката супа и доовкусете, ако е нужно, с още сол, пипер, магданоз или зелени накълцани стръкчета пресен лук.

Поднесете супата от патешко бутче гореща за сгряване на тялото и душата.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар