Картофена супа за дете

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
878
7k
3k
2k
1
25/08/2019
"Вкусната картофена супа, която всяко дете обожава "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 317
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Картофена Супа

Начин на приготвяне

Всички изброени зеленчуци измиваме обилно с вода, почистваме, обелваме и повторно изплакваме.

Първо приготвяме зеленчуковия бульон, като за целта поставяме съд с вода на силен огън. След като водата кипне, намаляваме температурата и прибавяме упоменатите за бульона зеленчуци, нарязани на едро.

След като се сварят прецеждаме горещия бульон, а зеленчуците оставяме да се охладят.

За супата нарязваме моркова и чушките на ситни зарчета, а домата е настъргваме на ренде.

Прибавяме ги в зеленчуковия бульон, заедно с растителната мазнина, намачкания на ситно лук от варенето и овкусяваме със сол. След като те омекнат, прибавяме кубчетата картофи.

Супата ври на много тих огън. Десетина минути, преди да застроим супата, прибавяме доматите, киноата и фидето.

От киселото мляко и жълтъка приготвяме застройка, като темперираме с част от бульона на супата.

След като я смесим със супата, изключваме котлона и прибавяме магданоз, нарязан на много ситно.

Поднасяме картофената супа топла, гарнирана с бучка масло.

Съвет: При приготвяне на детски ястия не гответе със запръжки, а задушавайте продуктите в мазнина и вода.

Подправки като черен пипер, дафинов лист или бахар не са за препоръчване.

Сварените и охладени зеленчуци от бульона пасирайте и пригответе зеленчуково пюре, разредете с прясно мляко или част от бульона.

Ако малчуганът не обича листенцата от магданоза го сварете с дръжките и отделете.

Избягвайте застройките с белтък за деца до 3 годинки, поради алергии от него.

Тенджера под налягане 7л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тенджера под налягане 7л
39.99 лв.
Виж ››

Във всяка кухня трябва да има една тенджера под налягане, защото с нея готвенето е по-бързо, по-лесно и по-здравословно. Редица предимства, с които всеки иска да разполага, събрани в един кухненски съд - тенджера под налягане.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар