Печени черни миди с галета

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак253382671
26/08/2019
"Никак не е лесно да приготвите тези миди - първо трябва да внимавате да не ги препечете, после да внимавате да не ви ги изядат под носа "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо160
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете мидите. Сложете ги с черупките в голяма тенджера. Налейте по 100 мл вода и бяло вино. Добавете щипка нарязан магданоз, 3 скилидки чесън.

Сложете съда на котлона и сварете, докато се отворят черупките. Разбърквайте от време на време.

В купа изсипете галетата, добавете една връзка ситно нарязан магданоз, счукана скилидка чесън и сол. Налейте зехтин и объркайте, докато галетата се намокри добре.

Застелете голяма тава с хартия за печене. Върху всяка половинка мида с ядката сложете по щедра щипка от овкусената галета. Наредете мидите в тавата.

На дъното излейте малко от течността, в която са врели. Изпечете на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за 15 мин.

Внимавайте да не препечете мидите на фурна, ще станат сухи.

Поднесете печените миди с галета с парченца лимон!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар