Начин на приготвяне
Почистете мидите. Сложете ги с черупките в голяма тенджера. Налейте по 100 мл вода и бяло вино. Добавете щипка нарязан магданоз, 3 скилидки чесън.
Сложете съда на котлона и сварете, докато се отворят черупките. Разбърквайте от време на време.
В купа изсипете галетата, добавете една връзка ситно нарязан магданоз, счукана скилидка чесън и сол. Налейте зехтин и объркайте, докато галетата се намокри добре.
Застелете голяма тава с хартия за печене. Върху всяка половинка мида с ядката сложете по щедра щипка от овкусената галета. Наредете мидите в тавата.
На дъното излейте малко от течността, в която са врели. Изпечете на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за 15 мин.
Внимавайте да не препечете мидите на фурна, ще станат сухи.
Поднесете печените миди с галета с парченца лимон!
Да ви е сладко!