Уникален Орео Чийзкейк

ГабриелаГабриелаЧирак16274
26/08/2019
"Най-хубавите думи, които човек може да чуе са - Искаш ли и моето парче Орео Чийзкейк "
Приготвяне30 мин.
Готвене5 мин.
Общо35 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 592
  • Преглеждания за месеца718
  • Преглеждания за седмицата176
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • за основата
  • бисквитки орео - 250 г (около 25 бисквитки)
  • краве масло - 60 г несолено (около 1/4 ч.ч.)
  • за крема
  • крема сирене - 500 г пълномаслено ( 2 чаени чаши и половина )
  • пудра захар - 65 г (1/3 ч.ч.)
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
  • готварска сметана - 250 мл (1 ч.ч.)
  • заквасена сметана - 60 мл пълномаслена ( 1/4 ч.ч.)
  • бисквитки орео - 150 г начупени (около 15 бр.)
  • желатин - 24 г
  • за топинга
  • сметана - 240 мл бита за декорация (1 ч.ч.)
  • бисквитки орео - Мини за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, намазваме формичката за чийзкейка с малко масълце или слагаме хартия за печене. Аз лично предпочитам без.

Следващата стъпка е да направим основата за чийзкейка. За тази цел може да използвате блендер, ако имате, и да сложите 25 броя бисквитки Орео, докато се натрошат на почти трохи.

Ако нямате блендер, не се притеснявайте - можете да ги натрошите с ръце, колкото можете по-ситно.

След това сложете в микровълновата 60 грама масло за съвсем кратко време. Нужно е само да се разтопи. Разтопеното масло смесете с натрошените бисквитки и бъркайте смело, докато не се омеси всичко хубаво. Текстурата трябва да е много гъста.

След това сложете получената смес във формата, като внимателно разстилате цялата смес много равномерно. Не трябва да има никъде пропуск, защото тя служи като опора на крема, той се държи на нея.

После добавете пълномасленото крема сирене, пудрата захар, ваниловия екстракт, готварската сметана и заквасената сметана в една купа.

Разбъркайте добре с миксер, докато не получите хомогенна смес. Другите 150 грама бисквитки Орео също трябва да се натрошат на дребни парченца наподобяващи прах. Смесете натрошените бисквитки със сместа за крема и разбъркайте хубаво с миксер. Оставяме всичко на страна и се захващаме с желатина.

Има много видове желатини в днешно време, затова е най-добре да се прочита начинът за употреба отзад на опаковката, но ето как го използвах аз.

Едно пакетче желатин или 10 грама от него се слагат на една кафена чаша вода. След това го разтварям на водна баня на много слаб огън и бъркам непрекъснато, докато не се получи смес като прозрачен сироп. Трябва да се има предвид, че ако желатинът заври, то тогава той си губи всички свойства да желира. Чувала съм, че също може да се сложи в микровълнова фурна за няколко секунди вместо на водна баня.

След като всичко е готово, смесваме желатина при крема и разбъркваме всичко много добре. Изсипваме целия крем във формата за чийзкейк и заглаждаме хубаво, за да е равно.

Най-накрая забождаме Орео бисквитките, предвидени за декорацията, на определен интервал от място помежду им. Ако ви останат бисквитки или сметнете за добре като идея, може да поръсите с начупени на прах бисквитки Орео. Между всяка бисквитка слагаме и бита сметана по избор.

Слагаме Орео чийзкейка в хладилника за минимум 6 часа или най-добре една цяла нощ.

Съвети:

Винаги използвайте лесномахаща се форма с пружина за чийзкейк. Преди да махнете формата, минете леко от всяка страна с нож и тогава съвсем внимателно можете да я премахнете.

Уверете се, че крема сиренето е на стайна температура, за да избегнете каквито и да е бучки в последствие.

Да ви е сладко! :))

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар