Безглутенови Мини Пайчета

27/08/2019
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо79
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, приготвям пълнежа, като задушавам праза с малко зехтин и лъжичка вода да омекне, прибавям сол, черен пипер, щипка чубрица.

Като омекне и остане на мазнина, добавям джоджена, сирене и киселото мляко /лъжичка/. Оставям на страна да изстине плънката.

Приготвям тестото. Първо сухите съставки и подправки, след това добавям яйцето, киселото мляко и бакпулвера /разбъркан във млякото/. Тестото става лепкаво, не се притеснявайте.

С намаслена ръка вземам от сместа, колкото орех, и поставям на дъното на намаслена формичка, сплесквам да покрие добре дъното.

С лъжица загребвам от готовата плънка /и повече плънка да сложите, пак е добре/, поставям върху тестото. Завършвам пак тесто, същото количество, сплесквам на дланта си тестото и поставям върху плънката/.

Слагам в загрята на 170-180 градуса фурна /продължителност на печене според фурната/.

Толкова са вкусни тези безглутенови мини пайчета, a калориите са малко!

Добър апетит!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар