Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Пълнени чушки долма с кайма и ориз

Пълнени чушки долма с кайма и ориз

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6468k2k3k3
Пълнени чушки долма с кайма и ориз5 / 5
27/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Ех, тези пълнени чушки - толкова е трудно ни беше да си изберем любима рецепта, докато се спрем точно на тази"

Необходими Продукти

  • чушки - 6 - 7
  • кайма - 450 г
  • лук - 1 бр.
  • олио - краве масло
  • домати - 1 настърган (или 1/2 ч.ч. домати от консерва)
  • ориз - 1/2 к.ч.
  • джоджен - 1 ч.л. ( също и пресен)
  • черен пипер
  • пресен лук - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате чушките и им махате дръжките. В тавата, в която ще готвите, слагате нарязания на ситно лук, също и пресния лук, пресния джоджен, магданоз, каймата и нарязания ситно домат.

С малко вода започвате да размачквате каймата с вилица, така че да стане на късчета и да се обърка хубаво с лука. За да ви е по-лесно, може да добавяте по малко вода.

След това добавяте изчистения и измит ориз и отново разбърквате хубаво, слагате всички подправки и с тази смес започвате да пълните чушките, като ги нареждате около сместа в тавата.

Ако ви остане смес, просто я сготвяте заедно с чушките, ако ли не, не :)

По желание слагате олио в тавата, аз лично не слагам.

Заливате пълнените чушки с 1 или 2 чаши вода според това как обичате да варите ориза - аз слагам 1, защото така или иначе каймата пуска малко вода, а и докато сте размесвали каймата, сте добавили вода.

Завършек е чаена лъжичка краве масло във всяка пиперка!

Печете пълнените чушки долма с кайма и ориз на 180 -200 градуса. Поднасят се с кисело мляко.

Опитайте и няма да съжалявате, става много вкусно и е по-здравословно :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: