Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с пиле и грах

Ризото с пиле и грах

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Ризото с пиле и грах
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Вместо традиционното пиле с ориз, днес ще ви изкушим с това ароматно ризото - сигурни сме, че ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 200 г
  • грах - 150 г
  • шалот - 1 бр.
  • бяло вино - 3 с.л.
  • зеленчуков бульон - 500 мл
  • ориз - 6 с.л.
  • пармезан - 30 г
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на малки парчета.

В тиган загрейте една кафяна чашка зехтин. Изпържете ситно нарязания лук за няколко минути и добавете пилешкото месо. Пържете още 5 мин.

Полейте с бялото вино. Изчакайте да се изпари алкохолът за няколко мин и добавете граха и една кафяна чашка зеленчуков бульон.

Захлупете съда и гответе около 10 мин.

В дълбок тиган сложете ориза. Запечете го на сух тиган за няколко мин.

Започнете да наливате по малко от топлия бульон, изчакайте, докато оризът поеме течността и така, докато оризът стане почти готов.

Изсипете соса с пиле и грах. Разбъркайте и довършете готвенето.

Отдръпнете съда с ризотото от котлона, поръсете с 30 г настърган пармезан.

Поднесете ризотото с пиле и грах поръсено с щипка черен пипер и наситнен магданоз!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: