Батат с панчар на фурна

Panda LifePanda Life
Чирак
7031395
Батат с панчар на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Батат с панчар на фурна - Индия ни печели освен със сериали и с кухнята си"

Необходими Продукти

  • сладки картофи - 1 бр.
  • червено цвекло - 1 глава
  • червен лук - 1 глава
  • шарлан - 2 - 3 с.л.
  • подправки - 1/2 ч.л. (микс от джоджен, чубрица, дивисил, магданоз, копър, риган)
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме батата, цвеклото и червения лук на филийки с дебелина около 3 мм.

Може да наредим зеленчуците директно в тавичката или да постелим хартия за печене.

Най-отдолу нареждаме лука.

Капваме върху филийките шарлан, посоляваме леко и поръсваме с подправките. Повтаряме същото със сладкия картоф и червеното цвекло.

Наливаме половин пръст вода и печем на 180 градуса до омекване на цвеклото, като разбъркваме 1-2 пъти, за да не изсъхват печените зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: