Начин на приготвяне
От продуктите за тестото се замесва меко тесто, като няма нужда маята да се активира предварително, нито тестото да се меси продължително време.
Готовото тесто се покрива с кърпа и се оставя да втасва на топло, докато удвои обема са.
Тестото се разделя на 8 парчета, всяка парче се разточва на правоъгълна кора.
Кората се намазва със зехтин и се овкусява по желание с посочените подправки, аз лично сложих сминдух.
Корите се навиват на руло, поръсват се с брашна и се правят разрези по средата.
Малките питки се оставят да втасат за още 20 минути, след което се пекат на 180 градуса за около 35-40 минути или до готовност.
Видях тези малки хлебчета от Марияна Костадинова по рецептата на Юлия Чобанова.
Неустоимо вкусни и ароматни хлебчета със сминдух!
Не се двоумете, а ги направете!