Пържен ориз със зеленчуци и яйца по китайски

ГеновеваГеновеваЧирак63115192
31/08/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо575
  • Преглеждания за месеца512
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява в подсолена вода, като не трябва да е много сварен и разкашкан, вари се за около 10-15 минути. След това се прецежда и се измива със студена вода. Оставя се да се отцеди.

Лукът и чесъна се почистват и нарязват на едро. Морковът и чушката също се измиват, почистват и режат на едро.

Царевицата и грахът се изсипват в гевгир и се прецеждат. Гъбите се измиват и режат на едро.

След като сме приготвили всичко това, слагаме уок тиган на котлона и сипваме олиото. Чукваме двете яйца и ги изпържваме, така че да станат на парцали.

Добавяме към тях моркова, чушката, чесъна, царевицата, граха и гъбите. Запържваме всичките зеленчуци и добавяме лука и ориза. Бъркаме постоянно за около 5 минути.

Наливаме 30 мл соев сос, посоляваме и слагаме черен пипер, разбъркваме и сервираме. Ако харесвате лют ориз, може да добавите люта чушка към другите зеленчуци.

Получава се много приятен лют пържен ориз.

Да ви е сладко с този пържен ориз със зеленчуци и яйца по китайски!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар