Пържен ориз със зеленчуци и яйца по китайски

ГеновеваГеновева
Помощник Готвач
116
778
949
390
2
31/08/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 777
  • Преглеждания за месеца193
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пържен Ориз

Начин на приготвяне

Оризът се сварява в подсолена вода, като не трябва да е много сварен и разкашкан, вари се за около 10-15 минути. След това се прецежда и се измива със студена вода. Оставя се да се отцеди.

Лукът и чесъна се почистват и нарязват на едро. Морковът и чушката също се измиват, почистват и режат на едро.

Царевицата и грахът се изсипват в гевгир и се прецеждат. Гъбите се измиват и режат на едро.

След като сме приготвили всичко това, слагаме уок тиган на котлона и сипваме олиото. Чукваме двете яйца и ги изпържваме, така че да станат на парцали.

Добавяме към тях моркова, чушката, чесъна, царевицата, граха и гъбите. Запържваме всичките зеленчуци и добавяме лука и ориза. Бъркаме постоянно за около 5 минути.

Наливаме 30 мл соев сос, посоляваме и слагаме черен пипер, разбъркваме и сервираме. Ако харесвате лют ориз, може да добавите люта чушка към другите зеленчуци.

Получава се много приятен лют пържен ориз.

Да ви е сладко с този пържен ориз със зеленчуци и яйца по китайски!

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар