Начин на приготвяне
Оризът се сварява в подсолена вода, като не трябва да е много сварен и разкашкан, вари се за около 10-15 минути. След това се прецежда и се измива със студена вода. Оставя се да се отцеди.
Лукът и чесъна се почистват и нарязват на едро. Морковът и чушката също се измиват, почистват и режат на едро.
Царевицата и грахът се изсипват в гевгир и се прецеждат. Гъбите се измиват и режат на едро.
След като сме приготвили всичко това, слагаме уок тиган на котлона и сипваме олиото. Чукваме двете яйца и ги изпържваме, така че да станат на парцали.
Добавяме към тях моркова, чушката, чесъна, царевицата, граха и гъбите. Запържваме всичките зеленчуци и добавяме лука и ориза. Бъркаме постоянно за около 5 минути.
Наливаме 30 мл соев сос, посоляваме и слагаме черен пипер, разбъркваме и сервираме. Ако харесвате лют ориз, може да добавите люта чушка към другите зеленчуци.
Получава се много приятен лют пържен ориз.
Да ви е сладко с този пържен ориз със зеленчуци и яйца по китайски!