Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Пикантни ребърца на барбекю

Пикантни ребърца на барбекю

Пикантни ребърца на барбекю
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Перфектните ребърца са онези, от които всички искат допълнително, а вие с удоволствие приготвяте на бербекюто"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • сол
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • кимион - 1/2 к.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • чили - 1 к.л. на люспи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребрата се нарязват на порции, подсушават се поръсват със сол, а след това се натриват с предварително счуканият чесън.

Идва ред на останалите подправки, които се потупват с ръка, за да не изпадат.

Хубаво е свинските ребърца да се оставят в хладилника за няколко часа.

Пикантните ребърца на барбекю се пекат, като периодично се обръщат и от двете страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: